23. maaliskuuta 2013

Projekti valkoiset saumat

4 comments
Keittiön tasot on siivottu tavarasta, kaakelit on pesty ja puunattu.

Aloitin tänään pienen keittiön ehostusprojektin eli kaakelisaumojen valkaisun. Ihan pelkkä pesu ei niille kuitenkaan riitä.

En tiedä, milloin asuntomme keittiö on viimeksi remontoitu. Kaapistojen malli viittaa 90-luvun alkupuolelle. Mikä tarkoittaisi, että myös kaakelisaumoilla on ollut hyvin aikaa tummentua ja pinttyä likaisiksi. Kokokuvissa tilanne ei näytä lainkaan pahalta, mutta lähempi tarkastelu kertoo, etten ihan huvikseni tätä tee.

Siispä Saumafix käyttöön ja uutta valkoista väriä saumojen pintaan. Nyt on yksi kerros paikallaan ja aikas suuri ero valoisuudessa näkyy jo nyt! Paikoittain näyttää siltä, että toinen kerros on hyvä vetää huomenna ensimmäisen kuivuttua. Tässä postauksessa esittelen kuitenkin vasta lähtötilanteen.

Saumafix on todella helppokäyttöinen ja nopea tapa uudistaa keittiön ilmettä. Puteli maksoi rautakaupassa noin parikymppiä. Mukana tulee kaikki tarvittava: saumoja pitkin liikutettava maaliputeli ja karhea sieni laattojen puhdistamiseen operaation jälkeen.



...
I'm starting a small project in our kitchen. Tile seams could need some brightening up so some seam paint to them! Here is only the starting point cause I have to paint the seams maybe for the second time tomorrow.

Jätä kommenttisi!

  1. Ihan loistavaa tavaraa tuo! Keittiö raikastui huomattavasti! Täytyy pitää mielessä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän postauksen kuvissa ainetta ei ole vielä vedetty saumoihin, kuvat ovat before-tilanteesta. Huomenissa postaan jälkeen-kuvat. Ero on kyllä huima! Ja muutos on toki parempaan suuntaan.

      Poista
  2. Hei kiitos vinkistä! Mulla on muutto ens viikkolla edessä ja saattaa olla, että keittiön kaakelien saumat tarvii valkaisua. Tuli juuri sopivaan saumaan tämä postaus;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Essi! Mukava kuulla, ole hyvä! Suosittelen ainakin helppoutensa ansiosta. Vielä en tiedä, miten toimii arjessa ja puhtaanapidon kannalta. Tänään vedin toisen kerroksen saumoihin ja nyt näyttää kyllä hyvältä. Otan kuvat heti huomenissa, kun tavara on varmasti kuivaa eivätkä saumat kiillä.

      Poista

Kurkista Instagramiin

© Sisätiloissa. Design by FCD.